Νέες εκδόσεις

Νέες εκδόσεις

 recently published

Οι ΕΚΗΛΩΣΕΙΣ μας.  Τα VIDEO μας.  Οι Εκδόσεις Αρμός στο διαδύκτιο. Αναζητήστε τα βιβλία μας. Ενημερωθείτε για τις προσεχείς εκδηλώσεις μας. Δείτε τα βίντεο από τις εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν. Όλα αυτά στην ιστοσελίδα μας. Μία ιστοσελίδα η οποία προάγει τον διάλογο.

recently published.

Οι Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ έχουν ως στόχο την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία του ελληνικού αναγνωστικού κοινού. Μέσω των εκδόσεων στην ελληνική γλώσσα έργων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Οι τίτλοι αυτοί καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεματικών κατηγοριών: Ψυχολογία. Φιλοσοφία. Δοκίμιο. Θεολογία. Λαογραφία. Κοινωνικές επιστήμες. Ελληνική και ξένη πεζογραφία. Ποίηση. Βιβλία τέχνης, λευκώματα και παιδικά. Οι παρουσίασεις που γίνονται για όλα αυτά τα βιβλία, έχουν ως στόχο να αναδείξουν την αξία και την σημασία τους στην Ελληνική κοινωνία. Επίσης οι Εκδόσεις Αρμός διοργανώνουν συζητήσεις, σεμινάρια, διαλέξεις αλλά και ημερίδες πάνω σε καίρια ζητήματα που απασχολούν ή θα έπρεπε να απασχολούν την Ελληνική κοινωνία. Πρωταρχικός τους στόχος είναι μία μεγάλη και βαθειά συζήτηση στην Ελληνική κοινωνία την οποία θεωρούν τελείως απαραίτητη. Κι επειδή δυσκολευόμαστε ως λαός να την καταφέρουμε δια ζώσης, γίνεται μέσα από σημαντικά βιβλία. Όπως επίσης και μέσω κάθε ευκαιρίας που αυτά μας δίνουν.

recently published.

ΚΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ. Στον έρωτα και την ζωή δεν χωρούν σχεδιασμοί γραφείου. Προχωράς απλά και τα ζεις. Έτσι λοιπόν, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η ανάγκη του διαλόγου μιας παρέας φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν αυτή που γέννησε ένα περιοδικό με τον ιδιαίτερο τίτλο «Ψωμί και Κρασί».  Αυτό το περιοδικό ήταν η πρώτη εκδοτική εμπειρία, από την σύνταξη της ύλης μέχρι την βιβλιοδεσία του. Αμέσως μετά ένα ακόμη περιοδικό, αυτήν την φορά Πανελλήνιας εμβέλειας, με τον ιδιαίτερο τίτλο «Σημάδια». Δεν άργησε πολύ η ανάληψη ευθύνης ενός βιβλιοπωλείου-εκδοτικού οίκου. Μετά απ’ όλα αυτά στις αρχές του 1989 ιδρύεται ο Αρμός. Ως έδρα του τυπικά έχει τότε, με την ευγενική παραχώρηση του φίλου σκηνοθέτη Κώστα Μπλάθρα, ένα διαμέρισμα στην οδό Σεβαστουπόλεως 146. Μόλις στις αρχές του 1995 αποκτά δικό του χώρο στον αριθμό 7 της οδού Μαυροκορδάτου, ένα μικρό κατάστημα, που ωστόσο φάνταζε μεγάλο για τις ανάγκες μας. Αυτός είναι ο χώρος ενηλικίωσης του Αρμού. Έτσι το 2004 γίνεται ένα υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη και το 2006 μεταφέρεται το κατάστημα της Αθήνας στον αριθμό 11 της οδού Μαυροκορδάτου. Άν και μέσα σ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα εκδόθηκαν ίσως περισσότεροι από 1500 νέοι τίτλοι βιβλίων κι ο Αρμός προχώρησε και μεγάλωσε, ωστόσο η δίψα για διάλογο της νεανικής εκείνης φοιτητικής παρέας είναι το στίγμα που τον χαρακτηρίζει.
Εδώ μπορείτε εάν θέλετε να δείτε: Παρουσιάσεις βιβλίων αγαπημένων σας συγγραφέων και όχι μόνον.

recently published

Εκδόσεις Αρμός