Φεβρουάριος, 2020

15Φεβ(Φεβ 15)11:30 π.μ.(Φεβ 15)11:30 π.μ.ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΤΣΙΛΟΥΝΗ - ΤΖΙΚΑ

more

Event Details

aerton epi skinis

Η άερτον – ψυχολογικές υπηρεσίες ανακοινώνει ένα νέο σεμινάριο με υπεύθυνη τη δραματοθεραπεύτρια Δώρα Τσιλούνη–Τζίκα με θέμα:

«Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο»

Το σεμινάριο αυτό θα γίνει σε 4  συναντήσεις, στις 15 και 29 Φεβρουαρίου και στις 14 και 28 Μαρτίου. Η διάρκεια  της κάθε συνάντησης θα είναι 2.30  ώρες.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε 15 ημέρες στο χώρο της άερτονλεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98 (πλ. Μαβίλη). Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 έως και το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, ώρα 11:30 – 14:00.

Το κόστος συμμετοχής για το σύνολο του σεμιναρίου είναι 80€, 50€ για φοιτητές.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη ως τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2020 στο info@aerton.gr, σημειώνοντας Όνομα, Επίθετο,Τηλέφωνο και E-mail, Ιδιότητα.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2107229567.

Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι οι  συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις  αρχές της δραματοθεραπείας στη σύνδεση με τη θεατρική τέχνη. Επίσης να τους δοθεί η δυνατότητα μιας βιωματικής εμπειρίας με  ασκήσεις  και παίξιμο  ρόλων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς της γενικής και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγούς, δραματοθεραπευτές, υπεύθυνους ομάδων θεατρικών εργαστηρίων, ψυχολόγους και  επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά.
Η δραματοθεραπεία όταν συναντά το θέατρο αποδεικνύεται πολύ κατάλληλη για τα παιδιά. Αυτός ο συνδυασμός  τα βοηθάει  να βελτιώσουν την έκφρασή τους,  διευκολύνει την επικοινωνία τους, την κοινωνικοποίησή τους, την ανάπτυξη δεξιοτήτων τους, τη φαντασία, την δημιουργικότητα αλλά και την ομαδική συνεργασία.
Το σεμινάριο θα βασιστεί στο  βιβλίο της συγγραφέα Δώρας Τσιλούνη -Τζίκα «Επί Σκηνής Όταν η Δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο» (2018), Εκδόσεις  Αρμός. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά η δεκαετής εργασία της Δραµατοθεραπεύτριας με τη θεατρική ομάδα παιδιών  και εφήβων σχολείου.
Στην εναρκτήρια συνάντηση εκτός από την υπεύθυνη του σεμιναρίου Δώρα Τσιλούνη–Τζίκα, Δραµατοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στο ψυχόδραμα, μεταπτυχιακό στο Infant Mental Health, μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης Ψυχοθεραπευτών (EΑP), θα μιλήσει και ο   Νίκος  Τάκης, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, αναλυτής ομάδας, εκπ. μέλος της Ε.Ψ.Ε., ψυχοδραματιστής, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (F.E.P.T.O.)aerton epi skinis
Η Δώρα Τσιλούνη-Τζίκα είναι δραματοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη και στο ψυχόδραμα. Έχει μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία Παιδιών από το University of East London και το Tavistock and Portman NHS Foundation Trust. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών. Επί σειρά ετών εργάστηκε σε ειδικά σχολεία και κέντρα ψυχικής υγείας με παιδιά και εφήβους. Για μία δεκαετία ήταν υπεύθυνη «θεατρικής ομάδας» εφήβων σε ειδικό σχολείο. Έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας παιδιών προσχολικής ηλικίας με παραμέληση και σεξουαλική κακοποίηση και έχει εργαστεί με παιδιά σχολικής ηλικίας, ομάδες φοιτητών ψυχολογίας και ενήλικες στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες δραματοθεραπείας ως εισηγήτρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα.
Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου εδώ:
aerton epi skinis

Ώρα

(Σαββάτο) 11:30 π.μ. - 2:00 μ.μ.

Τοποθεσία

Άερτον

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Εκδόσεις Αρμός
X
X