Δεκέμβριος, 2020

10Δεκ(Δεκ 10)5:30 μ.μ.«Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο» του Ιωσήφ ΣηφάκηΔιαδικτυακή παρουσίαση

Ώρα

(Πέμπτη) 5:30 μ.μ.

Event Details

allazontas diadiktuaki

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ιωσήφ Σηφάκη

Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:30

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος

και ο συγγραφέας του βιβλίου Ιωσήφ Σηφάκης

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Youtube εδώ!

Ήταν επιθυμία και ευθύνη μου να γράψω για τη σπουδαιότητα της γνώσης ως άυλης οντότητας, ξεχωριστής από τις φυσικές οντότητες. Και την ανάγκη κατανόησης των διαδικασιών ανάπτυξης και εφαρμογής της. Να δείξω πώς νέες έννοιες και μοντέλα από την Πληροφορική μάς βοηθούν να εμβαθύνουμε στη λειτουργία της ατομικής και της συλλογικής συνειδητότητας.
Πώς οι κάθε είδους δομές που συνθέτουν τις κοινωνίες μας ορίζουν πάνω απ’ όλα πληροφορικά συστήματα, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία εξαρτάται από την απρόσκοπτη και έγκαιρη ανταλλαγή αξιόπιστων γνώσεων.
Ελπίζω το παρόν πόνημα να είναι η απαρχή της μύησης του αναγνώστη στην έννοια της γνώσης, στις πολλαπλές μορφές και χρήσεις της. Να του δώσει τα εφόδια για να δει τον κόσμο μέσα από το γνωσιολογικό πρίσμα. Τον γνώμονα για να πράξει σωστά ως άτομο και ως πολίτης. Ι.Σ.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1946 και ζει στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας από το 1970. Είναι πληροφορικός διεθνώς αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων. Το 2007 του απονεμήθηκε το βραβείο Turing, το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική. Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι μέλος 6 ακαδημιών. Το γαλλικό κράτος του απένειμε το 2009 τον τίτλο του Μεγάλου Αξιωματούχου Εθνικής Αξίας (Grand Officier de l’Ordre du Mérite) και το 2011, τον τίτλο του διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής (Commandant de la Légion d’Honneur). To 2009, του απονεμήθηκε το Βραβείο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, και το 2013, ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος.
Ο οραματιστής της Πληροφορικής Ιωσήφ Σηφάκης
Ανθρωπότητα και Τεχνολογία Αιχμής
allazontas diadiktuaki
Εκδόσεις Αρμός