Νοέμβριος, 2020

18Νοε(Νοε 18)4:00 μ.μ.Χριστόφορος Αρβανίτης~Ας με γεμίσουνε τα χείλη σου φιλιάΘρησκεία, Έρωτας και Σεξουαλικότητα στο Άσμα Ασμάτων

Ώρα

(Τετάρτη) 4:00 μ.μ.

Event Details

diadiktuaki as me gemisoun

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην διαδικτυακή του νέου βιβλίου του Χριστόφορου Αρβανίτη

Ας με γεμίσουνε τα χείλη σου φιλιά
Θρησκεία, Έρωτας και Σεξουαλικότητα στο Άσμα Ασμάτων

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 16:00

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Χαράλαμπος Βέντης,Επίκουρος Καθηγητής της Φιλοσοφίας της Θρησκείας ΕΚΠΑ
Δέσποινα Λιμνιωτάκη, Ψυχολόγος MSC, Συνιδρύτρια και Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ The Healing Tree για την Ψυχική Υγεία
Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
και ο συγγραφέας του βιβλίου Χριστόφορος Αρβανίτης

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Youtube εδώ!

Ο ερωτευμένος άνθρωπος είναι οντολογικά ελεύθερος. Δεν είναι ελεύθερος από τον έρωτα ή ελεύθερος για τον έρωτα, αλλά ελεύθερος μέσω του έρωτα˙ γι αυτό, και η αποκλειστική ταύτιση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας με την αναπαραγωγή, και η ταύτιση του έρωτα με το fast-sex, αποτελούν διαστροφικές αποκλίσεις, που αρνούνται την ολοκληρωτική επιθυμία, σωματική και ψυχική, για τον άλλον. Στο Άσμα Ασμάτων, ο ερωτικός άνθρωπος απελευθερώνεται˙ καταφάσκει την ελευθερία του. Ελευθερώνεται υπαρξιακά στον έρωτα του άλλου. Ερωτεύομαι σημαίνει αγγίγματα, λόγια, ματιές, ελπίδες, μάχες, πόθους, όνειρα, αγρυπνίες, φόβους. Είναι η κατάκτηση της συνύπαρξης με τον άλλον.
Ο Χριστόφορος Αρβανίτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού και της Θρησκείας στην ΠΑΕΑ Κρήτης. Γιός κληρικού με καταγωγή από τους Μυτιληνιούς Σάμου. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στο τμ.Θεολογίας του ΑΠΘ, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του στο CIFC της Γενεύης και στο πανεπιστήμιο του Fribourg Ελβετίας. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου του τμ Θεολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος πτυχίου Βυζαντινής Μουσικής. Το επιστημονικό του έργο και τα ενδιαφέροντά του άπτονται των σχέσεων της θρησκείας με την οικολογία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική, το κράτος, την εκπαίδευση, και την επιστήμη. Είναι ενεργός πολίτης με πολιτική παρουσία και δραστηριότητα.
diadiktuaki as me gemisoun
Εκδόσεις Αρμός