Δεκέμβριος, 2020

07Δεκ(Δεκ 7)5:30 μ.μ.Διαδικτυακή παρουσίαση~Ελένη ΛιντζαροπούλουΗ Φέγγουσα κόρη

Ώρα

(Δευτέρα) 5:30 μ.μ.

Event Details

diadiktuaki feggousa

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην διαδικτυακή του νέου βιβλίου της Ελένης Λιντζαροπούλου

Η Φέγγουσα κόρη

Κείμενα και μελετήματα για το έργο της Ελένης Λαδιά

Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:30

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου, Δρ Φιλοσοφίας Θρησκείας, Καθηγήτρια στη Σχολή Μωραΐτη & Διδάσκουσα στο Ε.Α.Π.
Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας
Γιώργος Ρούσκας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας
και η συγγραφέας του βιβλίου Ελένη Λιντζαροπούλου

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Youtube εδώ!

Το βιβλίο αυτό δεν ήταν προγραμματισμένο, ούτε καν αχνά σχεδιασμένο έστω και κάπου στα βάθη του μυαλού μου. Ξεφύτρωσε σχεδόν ξαφνικά, σαν ένα αγριολούλουδο, μια παπαρούνα στον ανοιξιάτικο κάμπο, για να μου δώσει μεγάλη χαρά. Στις σελίδες του περιλαμβάνονται όλα τα κείμενα τα οποία γράφτηκαν στα δεκαπέντε χρόνια γνωριμίας μας και μελέτης του έργου της Ελένης Λαδιά, από το 2005 ως σήμερα.
Μικρά αφηγήματα, μελετήματα, κριτικές, προτάσεις διδακτικής προσέγγισης της πεζογραφίας της, αλλά και κάποια ποιήματα με αφορμή βιβλία της ή αφιερωμένα σ’ εκείνην, αποτυπώνουν όχι μόνο τη σχέση μας, τον θαυμασμό και την εκτίμησή μου στο έργο της και την βαθύτατη επιρροή και έμπνευση που γεννά η διαρκής σπουδή στον πνευματικό μόχθο μιας συγγραφέως του διαμετρήματος της, αλλά και την κατάδυσή μου στο πέλαγος της συγγραφικής της δημιουργίας.
Αν από την θεολογική επιστήμη και την λογοτεχνία, τομείς στους οποίους κινείται το βιβλίο, ο αναγνώστης διαπιστώσει ότι περνώ στην τρυφερότητα, είναι γιατί η συγγραφέας, μυθολογική και παράδοξη, ως μύστις ελευσίνια, στα μάτια μου παραμένει πάντα και Φέγγουσα και Κόρη.
Η Ελένη Λιντζαροπούλουείναι θεολόγος και ποιήτρια. Γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά το 1962. Σπούδασε θεολογία, θεατρική εμψύχωση, δημόσιες σχέσεις & διοίκηση, νεοελληνική λογοτεχνία και ψηφιακές τεχνολογίες, συνεχίζει τις ανθρωπολογικές της σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ. Για περισσότερο από μια δεκαπενταετία ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό θέατρο, ενώ έχει γράψει, διασκευάσει και σκηνοθετήσει θεατρικά έργα και ιστορίες για παιδιά. Εργάστηκε ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στον δήμο Κορυδαλλού. Εθελοντικά συντονίζει πανελλαδικές δράσεις για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση στις φυλακές μέσω του δικτύου «Γεώργιος Ζουγανέλης». Κείμενα, δοκίμια και κριτικές της δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και στο διαδίκτυο. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Ο Πίθος των Γυναικών, Η Εποχή των Λέξεων, Η αναιδής σκιά και Άδηλον τραύμα. Μια ιστορία για παιδιά με τίτλο: Ο Βασίλης κι ο Αι Βασίλης. Την συλλογή πεζών κειμένων Κείμενα μικρά σχεδόν ανήλικα και την εικονογραφημένη συλλογή με ποιήματα για μικρά και μεγάλα παιδιά Γλωσσολύτες – 20+1 Παιζωποιήματα, η οποία κυκλοφόρησε το 2020 από τις εκδόσεις Εύμαρος.
Κειμενα μικρά σχεδόν ανήλικα  Σημερινές Ελληνίδες. Η εσωγραφία μιας πεζογράφου
diadiktuaki feggousa
Εκδόσεις Αρμός