Ιανουάριος, 2021

29Ιαν(Ιαν 29)5:00 μ.μ.«Η επανάσταση της τουαλέτας»! του Δημήτρη ΤζουβάληΔιαδικτυακή παρουσίαση

Ώρα

(Παρασκευή) 5:00 μ.μ.

Event Details

epanastasi toualetas diadiktuaki

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν  στην διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Τζουβάλη

Η επανάσταση της τουαλέτας

Την Παρασκευή  29 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17.00

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Όλγα Νικολαΐδου,Ηθοποιός, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Γιάννης Πλεξίδας, Δρ. Φιλοσοφίας και Θεολογίας, Συγγραφέας

Μαρία Τσατζαλή, Δημοσιογράφος

και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Τζουβάλης

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Τσατζαλή.

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Youtube εδώ!

[…] Η αγαπημένη, η πόλη των φίλων μας. Η μισητή, η πόλη των εχθρών μας. Η δύσκολη πόλη των δράκων, που κατέλαβαν όλες τις πηγές και δεν αφήνουν το νερό να δροσίσει τη λάβρα μας, να ποτίσει τις καρδιές μας ν’ ανθίσουν. Η αδιάφορη πόλη των απλών θεατών, αυτών των αδιάφορων τύπων, που δεν είναι φίλοι μήτ’ εχθροί μας, και παρά ταύτα εξακολουθούν να υπάρχουν…
«Ο Θεός, άφησε τα πράγματα και ξεστράτισαν. Έπρεπε να κρατήσει τη σύνθεση του κόσμου ξεκάθαρη. Εχθροί και φίλοι. Τους άλλους, που δεν είναι τίποτε, τους ουδέτερους, τους απαθείς παρατηρητές των μαχών της ζωής, τι τους ήθελε;»
[…] Εμείς λοιπόν κι εκείνοι στην πόλη μας. Τη δική μας και των δράκων την πόλη. Μια χούφτα άοπλα ξωτικά εμείς κι εκείνοι δράκοι μυριάδες και πάνοπλοι. Μη ξέροντας πως αποφασίσαμε να φυλάξουμε Θερμοπύλες, και αγέρωχοι από τη σιγουριά που τους δίνει το πλήθος και η δύναμή τους, σχεδιάζουν τη ζωή μας σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και καταπώς τους βολεύει. Συναθροίζονται φανερά, πολύμορφες δυνάμεις και αδυναμίες, για να μας «κανονίσουν» το μέλλον. Μας αγνοούν, μην ξέροντας πως εμείς είμαστε το μέλλον το δικό τους. Είμαστε η ιερή μαγιά του επαναστάτη, που σώθηκε από τη διάβρωση του καθωσπρεπισμού.
Ο Δημήτριος Τζουβάλης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου τον Μάρτιο του 1946. Βασική εκπαίδευση στην Κατούνα, Γαλαξείδι, Αμφιλοχία, Αστακό και Αγρίνιο. Σπούδασε Μαθηματικά, Πληροφορική και Ρομποτική στην Uppsala της Σουηδίας. ‘Ιδρυσε μαζί με άλλους τα λογοτεχνικά περιοδικά “Σύνθεση” και “Εμβόλιμον”. Γράφει ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα και θέατρο.
Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα καθώς και το σύνολο των βιβλίων του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αρμός. Δείτε εδώ.
epanastasi toualetas diadiktuaki
Εκδόσεις Αρμός