Αύγουστος, 2019

25Αυγ(Αυγ 25)8:00 μ.μ.Η ΔΩΡΑ ΤΣΙΛΟΥΝΗ-ΤΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΕπί σκηνής

more

Event Details

epi skinis paros

Οι Εκδόσεις Αρμός, το Art Space Studio 265 και η Frezyderm σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της
Δραματοθεραπεύτριας Δώρας Τσιλούνη-Τζίκα

Επί σκηνής
Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο

την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 20.00 στο χώρο Art Space Studio 265
Επαρχ. οδό Παροικιάς -Νάουσας 147, Πάρος

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Άννα Κοντολέων, Life coach.
Aργυρώ Γεράση, Ψυχολόγος, εκπ. στο ψυχόδραμα, εκπ. μέλος της ΕΨΕ.
και η συγγραφέας του βιβλίου Δώρα Τσιλούνη-Τζίκα

Το βιβλίο Επί σκηνής προέκυψε από τη δεκαετή εργασία της συγγραφέως με τα παιδιά μιας «θεατρικής ομάδας». Η εργασία αυτή βασίστηκε στη σύνθεση της δραματοθεραπείας με τη θεατρική τέχνη. Αποτέλεσμά της ήταν η προετοιμασία, το στήσιμο και το ανέβασμα διασκευασμένων θεατρικών έργων από το κλασικό ρεπερτόριο – και όχι μόνο (Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Αντιγόνη, Υπηρέτης δύο αφεντάδων, Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο και άλλα).
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδαγωγούς της γενικής και της ειδικής αγωγής, δραματοθεραπευτές και υπεύθυνους ομάδων θεατρικών εργαστηρίων, προκειμένου να αξιοποιήσουν την εμπειρία της συγγραφέως. Απευθύνεται επίσης στους γονείς, ώστε από τη συμμετοχή των παιδιών τους σε τέτοιου είδους δημιουργικές διαδικασίες να γνωρίσουν τα οφέλη τους: βελτίωση έκφρασης, διευκόλυνση επικοινωνίας, κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων και ομαδικής συνεργασίας. Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο, εξελίσσεται σε πρόβα των δυνατοτήτων του παιδιού προτού βγει στη σκηνή της ζωής.
Η Δώρα Τσιλούνη-Τζίκα είναι δραματοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη και στο ψυχόδραμα. Έχει μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία Παιδιών από το University of East London και το Tavistock and Portman NHS Foundation Trust. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών. Επί σειρά ετών εργάστηκε σε ειδικά σχολεία και κέντρα ψυχικής υγείας με παιδιά και εφήβους. Για μία δεκαετία ήταν υπεύθυνη «θεατρικής ομάδας» εφήβων σε ειδικό σχολείο. Έχει συντονίσει ομάδες δραματοθεραπείας παιδιών προσχολικής ηλικίας με παραμέληση και σεξουαλική κακοποίηση και έχει εργαστεί με παιδιά σχολικής ηλικίας, ομάδες φοιτητών ψυχολογίας και ενήλικες στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες δραματοθεραπείας ως εισηγήτρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα. Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου εδώ.
epi skinis paros

Ώρα

(Κυριακή) 8:00 μ.μ.

Τοποθεσία

Art Space Studio 265

Επαρχ. οδός Παροικιάς -Νάουσας 147, Πάρος

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Εκδόσεις Αρμός
X
X