fbpx

Ιανουάριος, 2020

20Ιαν(Ιαν 20)7:00 μ.μ.Ο Π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΟ Πόνος είναι μέρος της εξέλιξης μας

Ώρα

(Δευτέρα) 7:00 μ.μ.

Τοποθεσία

Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ΕΚΑΒΗ

7ης Μεραρχίας 10, Κατερίνη

Event Details

katerini charalampos papadopoulos

Ομιλία του πρωτοπρεσβύτερου /συγγραφέα π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου με θέμα

Ο Πόνος είναι μέρος της εξέλιξης μας

την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ΕΚΑΒΗ

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα καθώς και το σύνολο των βιβλίων του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αρμός.  Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από μαθητής Γυμνασίου, ήρθε σε επαφή με εναλλακτικούς πολιτικούς, φιλοσοφικούς και μουσικούς χώρους. Αργότερα θα εισέλθει στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μελέτησε με ιδιαίτερη αγάπη και επιμέλεια θεολογία και ψυχολογία. Ασχολήθηκε με τις νέες μορφές πληροφοριακής επικοινωνίας, ιδιαιτέρως δε με το blogging δημιουργώντας πολλά blog με σημαντικότερο το «π. Λίβυος: http://plibyos.blogspot.com». Σήμερα ζει στη νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος, μεταξύ Αστερουσίων Ορέων και Λιβυκού Πελάγους. Είναι εφημέριος στην ενορία Αγ. Ειρήνης Πύργου, όπου αναπτύσσει δραστηριότητες γύρω από την ποιμαντική προσέγγιση του σύγχρονου ανθρώπου και συγκεκριμένα των νέων. Δείτε εδώ το blog π. Λίβυος.
«Το μόνο θεολογικό ερώτημα που υπάρχει είναι αυτό: η σχέση ανάμεσα στον ανθρώπινο πόνο και την αγάπη του Θεού. Όλα τα άλλα είναι διανοητικές περιέργειες». Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια για τους ανθρώπους που αγαπάνε και εμπιστεύονται τον Θεό. Αυτός είναι και ο μεγάλος τους πειρασμός. Η σκοτεινιά που σκιάζει την χαρά των παιδιών του Θεού. Πώς είναι δυνατόν ένας Θεός αγάπης να επιτρέπει τόσο πόνο και αδικία στον κόσμο αυτόν; Ένας λογισμός, ένα τυραννικό ερώτημα που δεν θα πάρει εύκολη ή –καλύτερα– ανώδυνη απάντηση. Όπως δεν πήρε απάντηση το «Ηλί Ηλί, λαμά σαβαχθανί» (Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;) του Χριστού πάνω στον Σταυρό. Ή μήπως πήρε;katerini charalampos papadopoulos
Συνήθως σε αυτή την ζωή δεν παίρνουμε απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο που ρωτάμε. Η ερώτηση με την απάντηση δεν μιλάνε πάντα την ίδια γλώσσα. Ρωτάμε με το μυαλό και καλώς πράττουμε. Aυτός είναι ο τρόπος μας, αλλά ο Θεός απαντά με την ζωή. Μέσα από πρόσωπα, πράγματα, γεγονότα και καταστάσεις. Η φωνή του Θεού είναι η ζωή που κυλάει μέσα από παράδοξους δρόμους στην δική μας λογική. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό στην χριστιανική πνευματικότητα να μάθουμε αυτό το λυτρωτικό άφημα στην ροή της πρόνοιας του Θεού. Δηλαδή στην πίστη ως εμπιστοσύνη σε μιαν Αγάπη που πολλές φορές μάς εξοργίζει, μας κάνει να απορούμε και να πονάμε, αλλά που ωστόσο έχουμε την δυνατότητα να την εμπιστευόμαστε. «Χριστιανισμός δεν σημαίνει τα ξέρω όλα. Σημαίνει ίσως ότι δεν ξέρω τίποτε, αλλ’ ωστόσο εμπιστεύομαι». Μπορώ να αγαπώ, να πιστεύω και συγχρόνως να αμφιβάλλω. Ρωτάμε για μεγάλα ζητήματα ζωής και θανάτου και αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει καμία απάντηση. Ναι, ίσως. Ίσως για την περιορισμένη λογική μας, για τον κόσμο των γλωσσικών μας ορίων και των αντιληπτικών μας δυνατοτήτων. O Θεός όμως απαντά, αλλά με έναν απόλυτα «παράξενο» τρόπο… (Από τον πρόλογο του βιβλίου).
katerini charalampos papadopoulos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X
Εκδόσεις Αρμός
X