Φεβρουάριος, 2020

27Φεβ(Φεβ 27)8:00 μ.μ.Ο πολυβραβευμένος Καναδός συγγραφέας Larry Tremblay έρχεται στην Αθήναμε αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου Ο πορτοκαλεώνας

more

Event Details

larry tremblay athina

Η Πρεσβεία του Καναδά, η Bookpress και οι Εκδόσεις Αρμός με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον βραβευμένο Καναδό συγγραφέα Larry Tremblay με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του

Ο πορτοκαλεώνας

την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00 στις Εκδόσεις Αρμός (Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ευαγγελία Ανδριτσάνου, συγγραφέας, μεταφράστρια του βιβλίου
Κώστας Β. Κατσουλάρης, συγγραφέας, διευθυντής Bookpress.gr
Δήμητρα Κονδυλάκη, σκηνοθέτρια, δραματολόγος, μεταφράστρια
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η Φίλια Δενδρινού, ηθοποιός, συγγραφέας και η Ευαγγελία Ανδριτσάνου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό με διαδοχική μετάφραση στα ελληνικά.

Οι δίδυμοι Αμέντ και Αζίζ μεγαλώνουν ανάμεσα στις δροσερές πορτοκαλιές της  οικογένειας. Με την ακούραστη φροντίδα του παππού η έρημος έχει μεταμορφωθεί σε σκιερό παράδεισο. Αλλά μια βόμβα σκοτώνει τον παππού και τη γιαγιά κι ο πόλεμος αλλάζει για πάντα τις ζωές των δυο αδελφών. Οι αντάρτες απαιτούν το αίμα να πληρωθεί με αίμα. Το ένα από τα δύο παιδιά πρέπει να φορέσει μια ζώνη με εκρηκτικά και να θυσιαστεί από ηθικό καθήκον, με αντάλλαγμα την αιώνια ανταμοιβή.
Ένα πολυβραβευμένο μυθιστόρημα σε μετάφραση της Ευαγγελίας Ανδριτσάνου που έχει μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε περίπου 20 χώρες. Με ευαισθησία και λυρισμό, ο Larry Tremblay διερευνά δύσκολα ερωτήματα: Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να θεραπευτεί από το τραύμα; Πώς συγχωρούμε; Μπορεί ποτέ η τέχνη να μιλήσει με τρόπο ικανοποιητικό για τον ανθρώπινο πόνο; Άχρονο και μαζί επίκαιρο, γραμμένο με την καθαρότητα που έχει η ποίηση της ερήμου, «Ο πορτοκαλεώνας» μιλά για την απανθρωπιά του πολέμου και τη σπαρακτική κληρονομιά που αφήνει στους επιζώντες, αφήνοντας τον αναγνώστη ν’ αποφασίσει ποιοι είναι οι αθώοι και ποιοι οι ένοχοι, ποιοι οι ήρωες του πολέμου και ποιοι οι φανατικοί λάτρεις του.
Ο Larry Tremblay (Λαρρύ Τραμπλαί) είναι Καναδός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και ειδικός στο ινδικό χοροθέατρο Κατακάλι. Έχει γράψει περισσότερα από τριάντα έργα – θέατρο, πρόζα, ποίηση και δοκίμιο. Τα θεατρικά κείμενά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία. Ανάμεσά τους τα έργα Le ventriloque, Abraham Lincoln va au théâtre, The dragonfly of Chicoutimi και Το τσεκούρι θεωρούνται από τα σημαντικότερα έργα του καναδικού θεάτρου. Το τελευταίο έχει εκδοθεί στα ελληνικά μαζί με δύο διηγήματα του συγγραφέα με τον γενικό τίτλο Πίρσινγκ (Άγρα, 2010, μτφ. Ε. Ανδριτσάνου). Ο πορτοκαλεώνας είναι το τρίτο του μυθιστόρημα, έχει αποσπάσει πολυάριθμα Καναδικά και Ευρωπαϊκά λογοτεχνικά βραβεία, έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει διασκευαστεί για το θέατρο από τον ίδιο τον συγγραφέα.
ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ: πως να κατανοήσουμε και να ξεπεράσουμε την επίδρασή τους πάνω μας
larry tremblay athina

Ώρα

(Πέμπτη) 8:00 μ.μ.

Τοποθεσία

Εκδόσεις Αρμός

Μαυροκορδάτου 11, 10678

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Εκδόσεις Αρμός
X
X