Φεβρουάριος, 2021

05Φεβ7:00 μ.μ.8:30 μ.μ.ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΓΑΝΑΟ Έρωτας στα χρόνια του zoom

maggana theocharaki

Ώρα

(Παρασκευή) 7:00 μ.μ. - 8:30 μ.μ.

Event Details

maggana theocharaki

Ερωτευόμαστε με σώμα και ψυχή, με υλικά από τις πρωταρχικές μας εμπειρίες τροφής, αγκαλιάς και βλέμματος. Κατανοούμε εύκολα τους προφανείς λόγους που ερωτευτήκαμε έναν άνθρωπο: χαρακτήρας, πνεύμα, χιούμορ, το σεξουαλικό κομμάτι, οικονομικές και κοινωνικές συνιστώσες. Οι βαθύτεροι, όμως, λόγοι είναι καλά κρυμμένοι μέσα μας. Στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των social media, των επικοινωνιών οθόνης,  προκρούστειων μεγεθών της σωματικής μας αλήθειας, τι γίνεται με τον έρωτα; Πώς δομούνται οι σχέσεις μας με τους σημαντικούς άλλους και τον εαυτό μας στη μεταμοντέρνα εποχή της κυριαρχίας της οθόνης; Πώς ερωτευόμαστε στα χρόνια του Zoom και του Skype; Με την Κατερίνα Μαγγανά,ψυχολόγος Msc ψυχαναλυτική θεραπεύτρια, συγγραφέας.maggana theocharaki

5 Φεβρουαρίου 2021 Το σώμα του έρωτα: αισθήσεις, άγγιγμα, βλέμμα

12 Φεβρουαρίου 2021 On≠Off: αγάπη, έρωτας, ζήλια, προδοσίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εκφράσεις τους στην εικονική πραγματικότητα.

19 Φεβρουαρίου 2021 Ο λόγος του έρωτα: το συμβολικό της ερωτικής σχέσης,  όπως μας κληροδοτήθηκε κι όπως διαμορφώνεται από τις ανατροπές του αιώνα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή δείτε εδώ!

maggana theocharaki
Η Κατερίνα Μαγγανά είναι ψυχολόγος MSc- αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και εργάζεται ιδιωτικά. Είναι συνεργάτιδα του ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε στο ΕΚΠΑ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Έχει ολοκληρώσει τον διετή κύκλο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Εισαγωγή στην Ψυχοσωματική», της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας –IPSO P. MARTY (2012-2014).  Συγγραφέας του βιβλίου  ” Όταν η ψυχή διαταράσσει το σώμα” (εκδόσεις Αρμός).maggana theocharaki
Είναι εισηγήτρια διαλέξεων και σεμιναρίων σε ιδρύματα και φορείς. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευθεί στα Τετράδια Ψυχιατρικής και στο ψυχαναλυτικό περιοδικό Οιδίπους. Από το 2003 ως το 2017 συνεργάστηκε με το περιοδικό Αρμονία, μηνιαίο ένθετο της εφημερίδας Έθνος του Σαββάτου, με άρθρα για θέματα ψυχολογίας.Το 2013 έλαβε το βραβείο κοινού για το θεατρικό της έργο Έφη. Από το Ευτυχία (καλύτερο νεοελληνικό έργο, θεατρικά βραβεία περιοδικού Αθηνοράματος). Το έργο κυκλοφορεί σε βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο από τις εκδόσεις Αρμός.
maggana theocharaki
Εκδόσεις Αρμός