Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
10nov7:00 pmΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟΑντριάνα.Το τζιβαέρι της Ίμβρου
Event Details
volos dimitris karavasilis Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πρόεδρος του Φορέα Πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ», η πρόεδρος
Event Details
volos dimitris karavasilis
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πρόεδρος του Φορέα Πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για την διάσωση του πολιτιστικού
αποθέματος», η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ», η πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ»
και οι Eκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Καραβασίλη
Αντριάνα
Το τζιβαέρι της Ίμβρου
το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Νίκος Βαραλής, Δημοσιογράφος, Διευθυντής του Ρ/Σ της Ι.Μ.Δ. «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ», μέλος του Δ.Σ. της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»
Διονύσης Λεϊμονής, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας
και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Καραβασίλης
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό σύνολο με τραγούδια από τη «Μικρά Ασία»
Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος
Την εκδήλωση συντονιζει ο Ηλίας Κουτσερής, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου
Ο Δημήτρης Καραβασίλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ίμβρο. Τα πρώτα του ελληνικά γράμματα τα έμαθε στο νησί, από γερόντισσα δασκάλα, κρυφά, με κίνδυνο και τίμημα. Έζησε την αγριότητα ανθρώπινων συμπεριφορών και εξαναγκάστηκε από αυτές να εγκαταλείψει το σπιτικό του και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Ακολούθησαν οι σπουδές στη Θεολογική και Φιλοσοφική Σχολή, μεταπτυχιακά στα Παιδαγωγικά, ωσότου η ευλογία της οικογένειας έδωσε νόημα στη ζωή του. Έχει εκδώσει βοηθήματα για το μάθημα των θρησκευτικών για τις τάξεις του Δημοτικού καθώς και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Από τις εκδόσεις Δαρδανός Guttenberg Εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα καθώς και το σύνολο των βιβλίων του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αρμός. Δείτε εδώ. Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου στον Αρμό εδώ (VIDEO)
Η Αντριάνα η Ρωμιά και ο Σαμί ο Τούρκος τελωνοφύλακας ερωτεύονται. Θαρρούν πως ο έρωτάς τους είναι παντοκράτορας. Ωστόσο γρήγορα διαψεύδονται. Ο έρωτας αυτός θα ξυπνήσει την καχυποψία και τα τραύματα που παρέμεναν αγιάτρευτα ανάμεσα στις δυο κοινότητες. Η αγάπη, αφού κατάφερε να φιλιώσει δυο κορμιά και δυο ψυχές, ήρθε η ώρα να γαληνέψει τη φουρτούνα που χωρίζει δυο λαούς. Ωστόσο το παρελθόν συγκρούεται σκληρά με το μέλλον και το ζευγάρι αυτό δίχως να το θέλει βρίσκεται στη δίνη ενός καιρού αδυσώπητου για όλους. Μπορούν άραγε οι ανθρώπινες καρδιές να γλυτώσουν από τις Συμπληγάδες μιας σκληρής συλλογικής μνήμης; Έχει τη δύναμη το μυστικό που κρύβεται μέσα σε κάποιο σπίτι στα περίχωρα της Πόλης να προσφέρει την κάθαρση και να ξεπλύνει ντροπές και ενοχές; Μια ιστορία που μηδενίζει τον χρόνο και ανοίγει μια χαραμάδα στην ελπίδα για έναν κόσμο, όπου η αγάπη θα νικά το δίκιο του ισχυροτέρου.
volos dimitris karavasilis
Time
Location
Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ»
Σπυρίδη 130, Βόλος
