Ο ΤΡΥΦΩΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

09nov7:30 pmΟ ΤΡΥΦΩΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣΌνειρα: όταν το ασυνείδητο γίνεται συνείδηση

Event Details

tryfon zachariadis oneira

Οι Εκδόσεις Αρμός και τα Public σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Όνειρα: όταν το ασυνείδητο γίνεται συνείδηση» με τον Τρύφωνα Ζαχαριάδη, ψυχαναλυτικό θεραπευτή και Πρόεδρο του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και Οικογένειας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Public Συντάγματος στις 9 Νοεμβρίου στις 19:30 και θα την πλαισιώσει με εικαστική παρέμβαση ο ζωγράφος Στάθης Βατανίδης. Η έκθεση θα διαρκέσει από 9/11- 16/11.

Με τον ύπνο σωματικά επιστρέφουμε στο σώμα της μητέρας, ενώ ψυχικά πραγματοποιούμε μια σχεδόν απόσυρση από τον περιβάλλοντα κόσμο.

Με το όνειρο ανασύρουμε στην επιφάνεια απωθημένες επιθυμίες που δεν βρήκαν αντίκρισμα.

Δίχως τον έλεγχο ενός αυστηρού εαυτού (υπερεγώ) δοκιμάζουμε να απολαύσουμε χωρίς την ηθική και την αιδώ των άλλων την ικανοποίηση βαθύτερων αναγκών.

Το όνειρο έχει τη θέση του αντιτραύματος.

Δεν πληγώνει!

Ο Τρύφων Ζαχαριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπολόνια. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προς το τέλος της δεκαετίας του ’70 στράφηκε σε ένα διαφορετικό πεδίο γνώσης, προσεγγίζοντας την οπτική της ψυχαναλυτικής θεωρίας με μελέτη, την προσωπική ανάλυση και εκπαίδευση. Σταδιακά η ψυχοθεραπεία οριοθέτησε το αντικείμενο της ενασχόλησής του. Είναι διδάσκων – επόπτης στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής ψυχοθεραπείας. Τακτικό μέλος της International Association for Group Psychotherapy and Group Processes, της International Family Therapy Association καθώς και του Ερευνητικού και Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Αθηνών. Από το 1992 έως σήμερα διατηρεί τη συνδιεύθυνση του Ινστιτούτου Σύγχρονης Παιδαγωγικής. Έχει συνεργαστεί με την Πανεπιστημιακή κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, με το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών συστηματικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με του Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και με φορείς ΚΕΘΕΑ, ΕΛΚΕΠΑ, Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας κ.α. Από τις Εκδόσεις Αρμός κυκλοφορούν τα βιβλία του  Παλαιά Βιογραφία.   Τι έγινε ρε Φωτεινή;   Συντροφικότητα Αποχωρισμός (2η Έκδοση).  Επίσης συμμετέχει μαζί με άλλους 10 ψυχοθεραπευτές στο βιβλίο: Εγώ κι εσύ… και οι άλλοι (5η Έκδοση)!
Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου «Τι έγινε ρε Φωτεινή;» στην Στοά του Βιβλίου εδώ (VIDEO).       Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου «Συντροφικότητα Αποχωρισμός» στην Στοά του Βιβλίου εδώ (VIDEO).
tryfon zachariadis oneira

Time

November 9, 2018 7:30 pm(GMT+00:00)

Location

Public Συντάγματος

Καραγεώργη Σερβίας 1,10563 Αθήνα

Other Events

Get Directions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *