Νοέμβριος, 2019

30Νοε1:00 μ.μ.Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΓΑΝΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙΌταν η ψυχή διαταράσσει το σώμα

otan i psichi chartorama

Event Details

otan i psichi chartorama

Το βιβλιοπωλείο Χαρτόραμα Γαλατσίου και οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην ομιλία της ψυχολόγου- ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπεύτριας Κατερίνας Μαγγανά

Όταν η ψυχή διαταράσσει το σώμα

το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13.00 στο βιβλιοπωλείο Χαρτόραμα Γαλατσίου(Αγίας Γλυκερίας 16, Γαλάτσι)

Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου της “Όταν η ψυχή διαταράσσει το σώμα” η συγγραφέας συζητά με το κοινό για τις σωματικές διαταραχές της εποχής μας και τις συνδέσεις τους με την ψυχική και συναισθηματική κατάσταση του σύγχρονου ανθρώπου.

Στην εποχή μας  είναι δεδομένη επιστημονικά η ψυχοσωματική μας ενότητα. Απτό και ορατό το σώμα μας, όμως, όταν μιλάμε για την ψυχή ξέρουμε που είναι; Στο κεφάλι μας, στην καρδιά μας; Πετά κάπου γύρω μας ως πνοή, όπως πρέσβευαν οι στωικοί; Και πως μπορούμε να την αναγνωρίσουμε; Στις σωματικές εκφράσεις, στο βλέμμα, στην τέχνη…; Που βρίσκονται οι οριογραμμές της ψυχοσωματικής μας οντότητας; Με ποιους τρόπους οι ψυχικές κινήσεις ή σιωπές επηρεάζουν τη σωματική μας πραγματικότητα; Και τότε τι θέλει να μας πει το σώμα που δεν μπορεί να εκφράσει η ψυχή; Μια ιστορική αναδρομή της ψυχοσωματικής ανθρώπινης περιπέτειας από τις ρίζες της ζωής, την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη πρακτική. Κι από τις νεότερες εξελίξεις στη σύνδεση με τα γερά παλιά υλικά, που μένουν πάντα καινούργια σε ό, τι είναι θεραπευτικό για τον άνθρωπο: την ουσιαστική σχέση και το νόημα όσων βιώνει και μοιράζεται με τους σημαντικούς άλλους, με τον κόσμο.
Η Κατερίνα Μαγγανά είναι ψυχολόγος MSc- ψυχοθεραπεύτρια και εργάζεται ιδιωτικά. Σπούδασε στο ΕΚΠΑ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει ολοκληρώσει τον διετή κύκλο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Εισαγωγή στην Ψυχοσωματική», της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας –IPSO P. MARTY (2012- 2014). Είναι εισηγήτρια διαλέξεων και σεμιναρίων σε ιδρύματα, συνέδρια και φορείς. Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευθεί στα «Τετράδια Ψυχιατρικής» και στο ψυχαναλυτικό περιοδικό «Οιδίπους». Από το 2003 ως το 2017 συνεργάστηκε με το περιοδικό «Αρμονία», μηνιαίο ένθετο της εφημερίδας «Έθνος του Σαββάτου», με άρθρα για θέματα ψυχολογίας. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τη δημόσια τηλεόραση στην έρευνα και στα κείμενα ντοκιμαντέρ πολιτισμικού περιεχομένου. Το 2013  έλαβε το βραβείο κοινού για το θεατρικό της έργο «Έφη. Από το Ευτυχία.» (καλύτερο νεοελληνικό έργο, θεατρικά βραβεία περιοδικού Αθηνοράματος).   Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο «Δημιουργώντας το αύριο», εκδόσεις Παπαϊωάννου (2002) και έχει συμμετάσχει με κείμενά της στο βιβλίο του εικαστικού Γιώργου Λάππα «Maqams of blood  and maqams of milk»,  εκδόσεις Futura (2003). Δείτε αρθρα της Κατερίνας Μαγγανά εδώ.
otan i psichi chartorama

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδόσεις Αρμός