Φεβρουάριος, 2021

12Φεβ5:30 μ.μ.Ο ΙΩΣΗΦ ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΦΑΝΗ ΤΑΣΗΔιαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο "Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο"

sifakis tasis

Ώρα

(Παρασκευή) 5:30 μ.μ.

Event Details

sifakis tasis

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Ιωσήφ Σηφάκη

Κατανοώντας και αλλάζοντας τον κόσμο

ΟΙωσήφ Σηφάκης συζητά με τον Θεοφάνη Τάση, Λέκτορα Σύγχρονης Φιλοσοφίας στο Alpen-Adria Univerisität

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:30

Τη συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Youtube εδώ!

sifakis tasis
Ήταν επιθυμία και ευθύνη μου να γράψω για τη σπουδαιότητα της γνώσης ως άυλης οντότητας, ξεχωριστής από τις φυσικές οντότητες. Και την ανάγκη κατανόησης των διαδικασιών ανάπτυξης και εφαρμογής της. Να δείξω πώς νέες έννοιες και μοντέλα από την Πληροφορική μάς βοηθούν να εμβαθύνουμε στη λειτουργία της ατομικής και της συλλογικής συνειδητότητας.
Πώς οι κάθε είδους δομές που συνθέτουν τις κοινωνίες μας ορίζουν πάνω απ’ όλα πληροφορικά συστήματα, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία εξαρτάται από την απρόσκοπτη και έγκαιρη ανταλλαγή αξιόπιστων γνώσεων.
Ελπίζω το παρόν πόνημα να είναι η απαρχή της μύησης του αναγνώστη στην έννοια της γνώσης, στις πολλαπλές μορφές και χρήσεις της. Να του δώσει τα εφόδια για να δει τον κόσμο μέσα από το γνωσιολογικό πρίσμα. Τον γνώμονα για να πράξει σωστά ως άτομο και ως πολίτης. Ι.Σ.
sifakis tasis
Ο Ιωσήφ Σηφάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1946 και ζει στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας από το 1970. Είναι πληροφορικός διεθνώς αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων. Το 2007 του απονεμήθηκε το βραβείο Turing, το αντίστοιχο του βραβείου Νόμπελ στην Πληροφορική. Ο Ιωσήφ Σηφάκης είναι μέλος 6 ακαδημιών. Το γαλλικό κράτος του απένειμε το 2009 τον τίτλο του Μεγάλου Αξιωματούχου Εθνικής Αξίας (Grand Officier de l’Ordre du Mérite) και το 2011, τον τίτλο του διοικητού της Λεγεώνας της Τιμής (Commandant de la Légion d’Honneur). To 2009, του απονεμήθηκε το Βραβείο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, και το 2013, ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος. sifakis tasis
Ο Θεοφάνης Τάσης γεννήθηκε το 1976 στο Μόναχο όπου και μεγάλωσε. Διδάσκει Σύγχρονη Πρακτική Φιλοσοφία στο Alpen-Adria Universität στην Αυστρία. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Universität St. Gallen στην Ελβετία και μέλος της Ανθρωπιστικής Ακαδημίας του Βερολίνου. Διετέλεσε Stanley J. Seeger Fellow στο Πανεπιστήμιο του Princeton, Marie Curie Fellow στο Université Saint-Louis στις Βρυξέλλες και Erasmus Fellow στο Freie Universität Berlin. Η έρευνά του αφορά την σχέση πολιτικής, ηθικής και ψηφιακής τεχνολογίας με επίκεντρο τις έννοιες εικόνα, θνητότητα και τέχνη του βίου. Τα έργα του Πολιτικές του Βίου: Η Ειρωνεία (Εκδόσεις Ευρασία, 2012) και Καστοριάδης: Μια φιλοσοφία της αυτονομίας (Εκδόσεις Ευρασία, 2007) έχουν βραβευθεί με το Καυταντζόγλειο βραβείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ελληνικά κυκλοφορούν ακόμη τα έργα του: Πολιτικές του Βίου ΙΙ: Η επιμέλεια εαυτού στην εικονιστική κοινωνία (Εκδόσεις Αρμός), Φάρμακον (Εκδόσεις Ευρασία) και οι ποιητικές συλλογές Φυσιολογικά ευρήματα (Εκδόσεις Κέδρος) και Απογεύματα στον καπιταλισμό (Εκδόσεις Τυπωθήτω). Το μεταφραστικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία των Martin Heidegger, John Stewart Mill, Αλέξανδρου Νεχαμά και Roberto Mangabeira Unger.
Ο οραματιστής της Πληροφορικής Ιωσήφ Σηφάκης
Ανθρωπότητα και Τεχνολογία Αιχμής
sifakis tasis
Εκδόσεις Αρμός