Δεκέμβριος, 2020

01Δεκ5:00 μ.μ.Νικήτας Ε. Πολεμικός-Άννα Πολεμικού~Ψυχολογία του ΣτρεςΛειτουργίες και τρόποι διαχείρισης

Ώρα

(Τρίτη) 5:00 μ.μ.

Event Details

stres diadiktuaki

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου των Νικήτα & Άννας Πολεμικού

Ψυχολογία του Στρες
Λειτουργίες και τρόποι διαχείρισης

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:00
Η εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι των Εκδόσεων Αρμός στο YouTube εδώ!

Για το βιβλίο μιλούν:
Γιάννης Μελισσίδης,Θεολόγος, Παρουσιαστής της ΕΡΤ3 (Χαρά Θεού).
Ιωάννα Φωτιάδη,Δημοσιογράφος στην Καθημερινή
Νικήτας Ε. Πολεμικός,Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
και Άννα Πολεμικού,Νευροψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bath (Ην. Βασίλειο), Επιστ. Συνεργάτις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Καθημερινά καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες, χωρίς επιτυχία, να αποβάλουμε το στρες από τη ζωή μας. Τι ακριβώς είναι αυτό που μας στρεσάρει τόσο πολύ; Τι είναι το στρες; Ποια είναι τα συμπτώματά του; Πώς αντιμετωπίζονται; Το βιβλίο αυτό εισάγει τους αναγνώστες στη συναρπαστική Επιστήμη του Στρες:
▪ Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις κρυφές επιδράσεις του στρες στο μυαλό και στο σώμα;
▪ Ποιες είναι οι επιπτώσεις του στρες στην υγεία;
▪ Ποια είναι η σχέση του στρες με τα αυτοάνοσα νοσήματα;
▪ Υπάρχει καλό και κακό στρες;
▪ Τι μπορούμε να μάθουμε για τη διαχείριση του στρες από τους αθλητές των ακραίων σπορ;
Η Ψυχολογία του Στρες ανατρέχει βαθιά στις ρίζες του στρες και ρίχνει φως στους μηχανισμούς του. Παράλληλα, βοηθά τους αναγνώστες να προσεγγίσουν το στρες αποτελεσματικά και να βελτιώσουν τους τρόπους διαχείρισής του. Παρέχει χρήσιμες συμβουλές, εύκολες πρακτικές εφαρμογές και προσφέρει ανεξάντλητες δυνατότητες για αποφόρτιση, έκφραση, ψυχική ευφορία και ανάκτηση μιας ζωής με πληρότητα και ευψυχία.
Ο Νικήτας Πολεμικόςείναι ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου. Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Βορείου Κολοράντο (UNC). Την περίοδο 1978-1983 έκανε διδακτορικές σπουδές ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU), όπου του απονεμήθηκε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD). Έχει εκπαιδευτεί στην προσωποκεντρική συμβουλευτική του Carl Rogers (University of North Colorado), στη θεραπεία Gestalt (Gestalt Institute, New York), στη θεραπεία της συμπεριφοράς, και στην κλινική ύπνωση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, και εκπαιδευτής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (European Institute of Integrative Psychotherapy). Είναι εκπαιδευτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο πολυκέντρο ψυχιατρικής, ψυχοθεραπείας, και νευροανάδρασης «Σύγχρονα Αμφιαράεια», με επιστημονικό δ/ντή τον καθηγητή Ι.Ν. Νέστορος, στο οποίο εκπαιδεύονται ειδικοί στην ψυχική υγεία, με βάση το συνθετικό μοντέλο. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζεται κυρίως σε θέματα ανάπτυξης, ψυχοπαθολογίας και ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων. Είναι θιασώτης της υγιεινής διατροφής και της σωματικής άσκησης, του αρέσει η κολύμβηση και εντάσσει το συστηματικό περπάτημα στην καθημερινότητά του.
stres diadiktuaki
Η Άννα Πολεμικού γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Cardiff της Ουαλίας και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη νευροψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Νottingham, εκπονώντας την έρευνά της στο Queen’s Medical Centre και στο Nottingham City Hospital. Απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Bath του Ην. Βασιλείου, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Μέρος της διδακτορικής της έρευνας πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Centre for Clinical Magnetic Resonance Research του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (OCMR). Είναι επιστημονική συνεργάτις και διδάσκουσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Bath University, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δραστηριοποιείται ιδιωτικά ως προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια (University of Strathclyde). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Το βιβλίο της Μεγαλώνοντας Πνευματικά Παιδιά: Από την Υπέρτατη Νοημοσύνη στην Υπέρτατη Ευτυχία κυκλοφορεί σε 2η έκδοση από τις Εκδόσεις Αρμός.
Η Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Πολεμικού «Μεγαλώνοντας Πνευματικά Παιδιά. Από την Υπέρτατη Νοημοσύνη στην Υπέρτατη Ευτυχία».
stres diadiktuaki
Εκδόσεις Αρμός