fbpx

Μάρτιος, 2020

21Μαρ(Μαρ 21)7:00 μ.μ.ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ!!!ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΝΑΣ~ΚΑΤΕΡΙΝΗΗ τελευταία εξομολόγηση

Ώρα

(Σαββάτο) 7:00 μ.μ.

Τοποθεσία

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης

7ης Μεραρχίας 10, Κατερίνη

Event Details

teleftaia exomologisi katerini

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ!!!

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης και οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημητρίου Γ. Δημηνά

Η τελευταία εξομολόγηση
Η συγκλονιστική ιστορία μιας ασυμβίβαστης έφηβης

το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης (7ης Μεραρχίας 10, Κατερίνη)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος
Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας
Στέλιος Γκρόζος, Αντεισαγγελέας του Α.Π. ε.τ.
και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτριος Γ. Δημηνάς.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ δεν είναι μυθιστόρημα. Αποτελεί πιστή καταγραφή της περιπετειώδους ζωής μιας χαρισματικής έφηβης, που θέλοντας να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό κλοιό του συντηρητικού οικογενειακού περιβάλλοντός της, ξεπέρασε κάθε όριο ηθικού και κοινωνικού φραγμού και κατέστρεψε με τα ίδια της τα χέρια ένα λαμπρό μέλλον που προδιαγραφόταν για εκείνη, ως αριστούχο φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής.
Η κακώς νοούμενη αυστηρή αγωγή, η έλλειψη κατανόησης και διαλόγου μεταξύ γονιών και παιδιών κατά το κρίσιμο στάδιο της εφηβικής ηλικίας, καθώς και η ανεξέλεγκτη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών από νέους είναι το πρόβλημα που εξετάζεται με αφορμή την συγκλονιστική ιστορία της επαναστατημένης και ασυμβίβαστης αυτής νεαρής κοπέλας. Η διηγηματική καταγραφή της σύντομης ζωής της ηρωίδας βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, που προέκυψαν από το αρχείο του συγγραφέα κατά την μακρόχρονη θητεία του ως Επιμελητού Ανηλίκων.
Το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο οδηγό για γονείς, εκπαιδευτικούς, νομικούς, γιατρούς αλλά και για εφήβους στην αντιμετώπιση των πολυδιάστατων προβλημάτων της εφηβείας, όπως προλογικά επισημαίνει ο Καθηγητής της Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.
Ο Δημήτριος Γ. Δημηνάς γεννήθηκε και κατοικεί στην Κατερίνη. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής και Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Διετέλεσε εξειδικευμένος Επιμελητής Ανηλίκων και Δικηγόρος του Δ.Σ. Κατερίνης. Ανέπτυξε σημαντική κοινωνική δραστηριότητα ως ιδρυτής και πρόεδρος πολιτιστικών και φιλανθρωπικών σωματείων. Είναι ο ιδρυτής της «Σχολής Γονέων – Ανοιχτού Πανεπιστημίου» Κατερίνης. Υπήρξε εισηγητής σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια σε θέματα σχετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων, τα ναρκωτικά και τα προβλήματα γάμου. Σχετικές μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Το 1978 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο δοκιμίων με τίτλο Πού βαδίζουν οι νέοι μας σήμερα και το 2016 το βιβλίο Αμαρτίες γονέων… και τέκνων – Εκδόσεις «ΜΑΤΙ». Με το παρόν πόνημα Η τελευταία εξομολόγηση κλείνει μια τριλογία δοκιμίων σχετικών με την παραβατικότητα των ανηλίκων. Είναι έγγαμος με την Ευαγγελία και πατέρας δύο παιδιών, της Ράνιας και της Μαρίας.
Παρουσίαση του βιβλίου του Rollo May σε μετάφραση Ευαγγελίας Ανδριτσάνου Εξουσία & Αθωότητα
teleftaia exomologisi katerini

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X
Εκδόσεις Αρμός
X