fbpx

Νοέμβριος, 2019

22Νοε(Νοε 22)7:00 μ.μ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΕΡΜΕΤΗΣ~ΑΘΗΝΑΑπελπισία

Ώρα

(Παρασκευή) 7:00 μ.μ.

Τοποθεσία

Εκδόσεις Αρμός

Μαυροκορδάτου 11, 10678

Event Details

apelpisia athina

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τριαντάφυλλου Σερμέτη

Απελπισία
Η υπαρκτική αστοχία του ανθρώπου να Είναι

την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στις Εκδόσεις Αρμός (Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Τάσος Βαρούνης, Εκπαιδευτικός
Δημήτρης Μπαλτάς, Δρ. Φιλοσοφίας
Βασίλης Ξυδιάς, Θεολόγος, εκπαιδευτικός
και ο συγγραφέας του βιβλίου Τριαντάφυλλος Σερμέτης
Την εκδήλωση συντονίζει ο Ανδρέας Αργυρόπουλος, Θεολόγος, Συγγραφέας

Το παρόν δοκίμιο για την Απελπισία αποτελεί το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας. Στόχος είναι να αναλυθούν οντολογικά τα ζητήματα που αφορούν στην έρευνα για τη φύση του ανθρώπου, καθώς γίνεται αντιληπτό ότι η σχέση του ανθρώπου με το γίγνεσθαι καθορίζεται αποφασιστικά από τη διαχείριση της θνητότητάς του. Έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι το καταγωγικό πρόβλημα της φύσης του ανθρώπου αδυνατεί να λυθεί οριστικά· ετούτο οδηγεί τον άνθρωπο αναπόδραστα στις κυριαρχικές και εξουσιαστικές εκφάνσεις μέσα στη δικτύωση της καθημερινότητάς του. Έτσι κενοποιείται η ζωή του και κατευθύνεται νομοτελειακά στην απελπισία, καθώς παραμένει στο εφήμερο και στο μερικό. Παρόλη την πολιτιστική εξέλιξη και πρόοδο κατά τους τελευταίους αιώνες, ο άνθρωπος παραμένει μια απελπισμένη ύπαρξη που επιζητεί την αυτοδικαίωσή της. Όσο δεν εστιάζει στην αυθυπέρβασή του και δεν κατανοεί ότι ετούτη διαπερνάται από το πνεύμα του, τόσο η αντιανθρώπινη υπόσταση θα κυριαρχεί εξαιτίας της έλλειψης αρχών και αξιών. Η απόσταση που έχει να διανύσει για να προσεγγίσει την Ανθρωπινότητά του παραμένει τεράστια.
Ο άνθρωπος θα εκπολιτιστεί όταν συνειδητοποιήσει ότι η Ανθρωπινότητα είναι εκείνη που νοηματοδοτεί τη βιοτή του· ετούτη έγκειται αναπότρεπτα στη διαρκή υπέρβαση του εαυτού του και στη σύγκλιση των συνθετικών διαστάσεων της ύπαρξής του. Αυτά, όμως, προϋποθέτουν τη γνωσιακή αντίληψη της απελπισίας του.apelpisia athina
Ο Τριαντάφυλλος Σερμέτης γεννήθηκε στη Λάρισα και τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι εκπαιδευτικός Θεολόγος-Φιλόλογος και Διδάκτορας Φιλοσοφίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων θεολογικού, φιλοσοφικού, πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και φιλοσοφικές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, κι έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε Φιλοσοφικά Συνέδρια. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον στη Φιλοσοφία εντοπίζεται στη Γνωσιολογία, Οντολογία κι Αισθητική. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Μύχιες Παύσεις» (Εκδόσεις Πηγή, 2015) και τη θεολογική και φιλοσοφική μελέτη «Η Θεολογία της Αφύπνισης» (Εκδόσεις Δαιδάλεος, 2016). Έχει συγγράψει τον Πρόλογο και τον Επίλογο στο βιβλίο της Αναστασίας Βούλγαρη: «Μίκης Θεοδωράκης, Μονόλογοι, Διάλογοι και το Μονοπάτι προς το μέλλον: Συνοπτική παρουσίαση» (Αθήνα 2017), την ποιητική Συλλογή «Άπειρος Κύκλος» (Εκδόσεις Νησίδες, 2018) και έχει συγγράψει τον Πρόλογο και την Εισαγωγή στην Ποιητική Ανθολόγηση «Για τον Θεό και τον Έρωτα» του Jalaluddin Rumi (Εκδόσεις Δαιδάλεος, 2018). Επίσης, συμμετείχε μαζί με άλλους οκτώ (8) συγγραφείς στο συλλογικό έργο «Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε» (Εκδόσεις iWrite, 2018). Έχει εκδώσει Στοχασμούς με τον τίτλο ‘’Στοχαστικά Τρίμματα» (Εκδόσεις Νησίδες, 2018). Διαβάστε άρθρα του Τριαντάφυλλου Σερμέτη εδώ.
apelpisia athina

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X
Εκδόσεις Αρμός
X