Φεβρουάριος, 2021

22Φεβ5:30 μ.μ.«Η πάνω μεριά του κόσμου»! Διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Καδιώς Κολύμβα Homepage armosbooks.

Η πάνω μεριά του κόσμου

Ώρα

(Δευτέρα) 5:30 μ.μ.

Event Details

Η πάνω μεριά του κόσμου

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν  σε διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Καδιώς Κολύμβα

Η πάνω μεριά του κόσμου

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 17:30

Στη συζήτηση συμμετέχουν:
Άννα Καλανδράνη,φιλόλογος

Νάγια Κωστοπούλου, υπεύθυνη λεσχών ανάγνωσης Δυτικής Αττικής, ποιήτρια
Ξενοφών Φύτρος, συγγραφέας, επιμελητής κειμένων

και η συγγραφέας του βιβλίου Καδιώ Κολύμβα

Τη συζήτηση συντονίζει ο Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας.

Τη συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Youtube εδώ.

Η πάνω μεριά του κόσμου. Μυθιστόρημα. Η μυθιστορηματική βιογραφία ενός ανθρώπου κι ενός τόπου, βασισμένη στο ημερολόγιο μιας καπετάνισσας. Μια ζωή γεμάτη τρικυμίες και μπουνάτσες στη Σαντορίνη και στον Πειραιά, στο χτες και στο σήμερα. Μια ζωή απόλυτα δεμένη με τη θάλασσα, τη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη. Από τα πανιά της σκούνας, μέχρι τα λίμπερτυ των αποζημιώσεων του πολέμου κι από τις βεγγέρες του νησιού μέχρι τα ταξίδια στην Ευρώπη.
Η Καδιώ Κολύμβα, πρωτοδημοσιεύει το 1968, την ποιητική συλλογή «Nocturna». Το 1985 αρχίζει τη συνεργασία της με την Πολιτιστική Εταιρεία «Πανόραμα», δημοσιεύοντας στο περιοδικό της Εταιρείας και δίνοντας διαλέξεις με θέματα την πρωτοχριστιανική Ανατολή και την ισλαμική λογοτεχνία. Την ίδια εποχή ξεκινάει να μεταφράζει το μεγάλο ποιητικό έργο του Πέρση ποιητή, Τζελαλαντίν Ρουμί. Το 1991 κυκλοφορεί την ποιητική της συλλογή «Εικόνες από την Έρημο», Εκδόσεις Πανόραμα. Το 1995 στον Εκδοτικό οίκο «Αρμός», δημοσιεύει μια ακόμα ποιητική συλλογή με τίτλο «Πανδοχείο Πουλιών» και την ίδια χρονιά στη σειρά «Μούσες» του «Αρμού», κυκλοφορεί η μετάφραση του βιβλίου «Ο Αγαπημένος». Τα 90 από τα 1791 τετράστιχα (Ρουμπαγιάτ) του Τζελαλαντίν Ρουμί από το έργο «Ο Ήλιος της Ταυρίδας». Με εκτενή εισαγωγή για τον ποιητή και το έργο του.
Περισσότερες πληροφορίες για την συγγραφέα καθώς και το σύνολο των βιβλίων της που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αρμός. Δείτε εδώ.     Επίσης εδώ μπορείτε εάν θέλετε να δείτε: Παρουσιάσεις βιβλίων αγαπημένων σας συγγραφέων και όχι μόνον.     Οι Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ έχουν ως στόχο την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, μέσω των εκδόσεων στην ελληνική γλώσσα έργων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Οι τίτλοι αυτοί καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεματικών κατηγοριών: ψυχολογία, φιλοσοφία, δοκίμιο, θεολογία, λαογραφία, κοινωνικές επιστήμες, ελληνική και ξένη πεζογραφία, ποίηση, βιβλία τέχνης, λευκώματα και παιδικά. Οι Εκδόσεις Αρμός, έχουν εκδώσει και αριθμούν στον κατάλογό τους, περισσότερους από χίλιους πεντακόσιους (1500) τίτλους βιβλίων.
Η πάνω μεριά του κόσμου
Εκδόσεις Αρμός